HOME CHEF ÜRÜNLER

HOME CHEF BAHARATLAR

SOFRANIZA LEZZET KATAR

ZENCEFİL

Buğulama balıkta, mantar soslarında, tuz yerine bir miktar atılabilir. Ayrıca unlu, yumurtalı beyaz soslarda bir çay kaşığının yarısı ilave edilir. Özel bir tadı vardır. Bazı etli dolmalara konulur, ızgara etlere pişmeden önce serpilir. Tatlılara ve bazı kuru pastalara, kurabiyelere konulur. Sahlep piştikten sonra tarçın ile beraber üzerine dökülür. Çorbalara, patates, sosis, çeşitli dolmalar ızgara etler söğüş pilav her türlü beyaz peynire çeşitli sebzelere meyve salatasına çeşitli pastalara keklere katılır. Özellikle kuru fasulyede hazmı kolaylaştırmak için kullanılır. Ihlamurla karıştırıldığında soğuk algınlığının ve öksürüğün en iyi ilacıdır.

Aynı adı taşıyan bir bitkinin köküdür. Dünya mutfaklarında çeşitli yemeklerde kullanılan açık renkli bir baharattır. Keklerde, pilavlarda, bazı tatlılarda ve et yemeklerinde kullanılır.