HOME CHEF ÜRÜNLER

HOME CHEF BAHARATLAR

SOFRANIZA LEZZET KATAR

KİŞNİŞ

Çerkez tavuğunda, İzmir köftelerinde, etli ve zeytinyağlı dolmalarda, balık çorbalarında, av etlerinde, kereviz, enginar ve patlıcan yemeklerinde mayonezlerde kullanılır. Her türlü soğanlı, sosisli yemeklerde, dolma, şarküteri, domates, kuru fasulye de kullanılır. Ekmeklere kuru bisküvilere, meyve kompostosuna katılır. Kişnişteki yağ unlu maddelerin ve tohumlu sebzelerin hazmını kolaylaştırır.

Kişniş, maydanozgiller familyasına ait tek yıllık otsu bir bitki türüdür. Anavatanı Akdeniz ülkeleridir, Güneybatı Asya ve Kuzey Afrika’da yetişir. Yumuşak, tüysüz bir bitkidir. Meyveleri 3 - 5 mm çapında top şeklindedir. Bu meyveler sarımsı yeşilden, açık kahverengine kadar kadar değişen renklerdedir. Ferhalatıcı hoş kokusu, tatlımsı baharlı ve meyvemsi bir lezzeti vardır. Kişniş yapraklarının yakıcı bir tadı vardır. Kişniş’de; nişasta, şeker, tanen, sabit ve uçucu yağlar bulunur. Kişniş, kara kimyon alarakta bilinir. Et, tavuk yemeklerinde, çiğ köftelerde ve bazı soslarda kullanılır.