HOME CHEF ÜRÜNLER

HOME CHEF BAHARATLAR

SOFRANIZA LEZZET KATAR

SAFRAN

Çok değerli bir baharattır. Tel tel küçük ambalajlarda satılır. Sıcak suda eritilmek sureti ile özellikle pilav, zerde, balık çorbaları, rizotto gibi yemeklerde kullanılır. İşkembe çorbası, hamur işlerine, hint soslarına, İspanyolların ünlü PAELLA adlı yemeğine, kuzu etine vb. katılır; pilav için safranı bütün gece biraz süte yatırdıktan sonra kullanmalıdır.

Akdeniz çevresinde yetiştirilen soğanlı bir bitki olan safranın üreme orhanlarının üst kısımlarının kurutulmuşudur. Safran portakal kırmızı ile sarı arasında bir rengi olmasına karşın kullanıldığı yemeğe sapsarı bir renk verir. Keskin ve hafif acımsı bir tadı vardır. Bazı balık ve deniz mahsulelrinde, deniz mahsüllü yahnilerde, pilavlarda ve sütlü pirinçli tatlılarda kullanılır. Çok pahalı olduğu için bazen yerini zerdeçala bırakır.